faiz & muai & sofi's fotopages

By: muai mohamed

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 11-Sep-2007 05:46 Email | Share | | Bookmark
Kampung Budaya Sarawak

gunung santubung
gunung santubung-sama
pintu masuk -tahun 3
View all 15 photos...
sebelum cuti sekolah ari tu aku n annak murid aku pi kg budaya sarawak ..mahal fee nak masuk kg budaya sarawak ni.adult Rm60.tapi sbb aku bawak trip so budak2 sekolah rm5 only cikgu rm 15.masa pi saner ramai lah pelancong kat sana.Tapi pada aku kalau kita pi with normal price...ermm perlu difikirkan kuts mahallah untuk org malaysia aku rasa..



kampung budaya sarawak ni luas dia 17 ekar,ada tasik kat tengah2 .Dekat kaki gunung satubung..(ojie n jubed apa kater korang panjat gunung ni ..)eheeh Act sarawakian pun tak pi sgt kg budaya ni maybe sbb diorg punya culture.Aku pulak mmg dari dulu teringin.. sbb kampung budaya sarawak ni ada dalam silibus tahun 3 BM.dah pi baru dapat tgk sendirik betul2 kebudayaan org sarawak ni.oklah tempat ni ..sernok tgk umah2 depa tinggi2 esp umah org ulu.



mungkin dalam gambar tak perasan sangat,tapi memang tinggi la seriau,lagipun tangganya scary ..pakai batang pokok yang di pauk2.tau aku sepatutnya tak patut panjat pregnant lady eheh Tapi kalu tak panjat umah2 tu aku tak dapat la nengok isi dalam umah tu ..cam rugi pulak.kalau nak pi sendiri byar RM60 ehee tak tahu la bila boleh sampai,,
Syukur Alhamdulillah aku selamat pergi dan selamat pulang ...








Monday, 3-Sep-2007 13:55 Email | Share | | Bookmark
Business pasu-lah pulak

 


Kacak? Cun? Lawa? Interested? Berkenan? Tersentuh hati? Nak beli? Nak hutang? Nak bagi kat mak @ mak mentua @ bakal mak mentua? Nak bagi kat isteri @ bakal isteri @ isteri-isteri?

http://borneosmemento.fotopages.com


Monday, 3-Sep-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Jalan - Jalan Sarawak : version ayah n ibu

kat umah kami..
ni kat sarikin ..tak larat jalan parking penuh
sarikin -old town
View all 12 photos...


ayah ibu aku datang ke sarawak for one week..sajer jalan sambil meneman anak dia yg kat sarawak nih.seronok kan bila orang2 yang kita sayang ader dekat ngan kita (tamaknya aku..)
sampai anak murid aku pun pelik .. cikgu kenapa minggu ni cikgu asik senyum jer? ye ker aku pun tak perasan..seronok tak hengat

tak banyak tempat pun pergi since sarawak pun tak banyak tempat tuk aktiviti shopping,kitaorg bwk pi sarikin,spt biasa ibu n aku excited kalau pi sarikin ehehe shopping ..kain batik n kain pelikat indonesia yang murah2..sampai nak pitam jalan di sarikin.Ramai gilak org parking pun takder..so we all kena jalan jauh.Ingatkan nak pusing balik umah since ader mak buyung yang tak boleh jalan jauh2 eheh tapi shopping punya pasal mak buyung kater,ishh tak per lah ok jer jalan..alih2 mak buyung gak yang nak pitam kepanasan dan kepenatan ..sian kat baby dalam perut.penat agaknya melayan mak dia




malam ni ibu ayah dah nak balik dah flight kul 7.10 sedih pulak raser hati..ibu kata bila duk sana rindu anak kat sarawak..bila kat sarawak..rindu dekat anak2 yang ditinggal kat semenanjung..InsyaAllah kalau ada izin tuhan nanti datang lagi lain kali ..datang tengok cucu ..mudah mudahan..

Quote:

Ayah dan ibu
Itulah permulaan kami
Dapatlah melihat bulan dan
Matahari
Ahai...

Yang dikurniakan dari Ilahi
Ahai...
Ayah dan ibu lah
Mesti dihormati

Ayah dan ibu
Wali dan juga keramat
Pada mereka kita beri hormat
Ahai...
Bagilah tunjuk ajar dan
Nasihat
Supaya hidup
Supaya hidup kita akan selamat


Thursday, 9-Aug-2007 08:39 Email | Share | | Bookmark
Second time around

Baby tengah tido
We've changed doctors recently to allow more comprehensive checks as the previous doctor is a general practitioner. Everything turns out well and guess what?...our baby is probably a girl no wonder her mum is getting prettier . (If you're reading this sayang, I love you )



Due date is expected on 17/12/07 plus minus 12days

Baby's estimated weight is 384 grams (computers today huh..sooo canggih)


Can't wait till this December


Monday, 6-Aug-2007 16:58 Email | Share | | Bookmark
Jalan-jalan cari makan

Kami ingin memperkenalkan satu side project kami...tattataraaaaaa...twinkkk





Anyone interested with the above pics can surf to this website http://borneosmemento.fotopages.com/

p.s. Please promote this website to your friend if you don't mind


[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net