faiz & muai & sofi's fotopages

By: muai mohamed

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Monday, 23-Jul-2007 05:19 Email | Share | | Bookmark
jalan -jalan di Matang Family Park

mak buyung yang dah lima bulan..
seronok la dah lama tak dating ekekek
air terjun kat dalam hutan
View all 20 photos...


Sabtu hari tu, kitaorg pi jalan-jalan kat Matang family park ..tempat ni air terjun..tapi sbb musim kemarau so sik ader air banyak.Datang pun memang plan tak nak mandi..sajer nak makan angin..teringat dulu masa bercinta..kitaorg suka berkelah kat taman tasik shah alam.Aku masak dan kitaorg akan makan sama kat tasik.Maklumlah tak kawen lagi.Nak makan kat mana lagi ..so carik la tempat yang tak menimbulkan curiga ..bentang tikar kat tengah2 tasik tu..then makan lunch sama2 ..sweet jer bila ingat balik..

Ni first time after kawen kitaorg pi dating balik kat taman..cuma kat tempat yg lain sama ngan baby sekali kat dalam perut..dah lima bulan dah baby kat dalam perut.cam mimpi jer..
Kat Sarawak ni tak banyak sangat pilihan tuk pi jalan-jalan ..well kalau kat sana ader shopping mall yang besar2 tuk pi shopping..tapi kat sini ehehe takperlah jimat duit tak payah pi shopping..

To all enjoy the pics.. tempat ni tak lah semenarik kat sungai tekala hulu langat yang aku pernah pergi kat selangor tu..tapi yang menariknya dia memang betul2 kat dalam hutan..tapi oklah lah kut kalau pi ramai2 lagi seronok agaknya..lagi meriah..abih camner? dah berdua jer ..






Thursday, 19-Jul-2007 05:11 Email | Share | | Bookmark
Selamat Hari Ulangtahun..

 
this entry is dedicated to my companion.. for his besday
first time celebrate birthday sama2 after kawen..tapi tadek hadiah nak bagik only kaseh sayang..


Just want to let you know that..

You`ve touched my heart in a special way..
Giving me the reason to look forward to everyday..
I wonder if you know ..how special you are.. ;*





Tuesday, 17-Jul-2007 02:04 Email | Share | | Bookmark
I`ve been tagged (but it was long..long time ago)ekekek

6 perkara pelik pasal aku..itupun kalau korang nak tau..

Aku tak suka shopping kalau aku takder ongkos, aku tak suka tengok2 ..eee bencinyer perasaan dapat tengok tapi tak boleh beli..sebab kalu aku jumpa satu2 barang dan aku suka ,tapi tak der ongkos nak beli..aku akan teringat-teringat-teringat ishhh …so lebih baik tak payah tengok


Aku sangat suka masak..hilang penat aku bila masakan aku bersungguh-sungguh orang makan..

Aku ni jiwang dan penyedih orangnya..Kadang2 bila dengar orang sedih kat radio masa drive..air mata aku pun bergenang ..ishh masalah betul
aku sendiri benci dengan sifat aku ni,aku selalu raser lemah bila aku sedih.Tapi nak wat cemana kadang2 ader sesetengah benda yg kita xleh control ,anugerah tuhan ehehe so aku belajar berfikir positif..Sekurang2nya aku ader saluran yang betul untuk ekspressikan perasaan J

Aku tak kesah sangat tv,rancangan aper pun aku tak heran sangat ..bla-bla..aku tak pegang pun remote selalunya.Masa kat umah family dulu aku memang tak kesah pun tv,sampai tahap nak on astro ,tukar channel astro,pasang dvd pun aku tak reti..sampai la ni aku pun tak tau kenapa aku tak inisiatif nak tahu.Tapi husband aku pulak suka sangat tengok tv..oklah tu ekk


Aku suka baca buku motivasi,psikologi,dan kesihatan..lagi2 sejak aku pregnant ni ..suka surf kat internet pasal benda2 ni.Aku tak suka baca omputeh kecuali artikel2 yang macam ni.menarik sungguh rasernya..

Aku ni clumsy ..sebab selalu last minute ..selalu bermalas-malas nak packing barang esp kalu nak pi mana-mana. Tapi husband aku pulak berbeza sangat dari aku..dia memang org yang planning ,untuk semua benda.Jgn harap nak pegi mana2 tempat yg tak familiar kalu short notice,sebab dia bukan orang yang pakai redah jer.Apa salahnya kan kalau sesat ekeeke (tapi nanti aku jugak la yg membebel dalam keta..)

Itulah dia yang dikatakan Jodoh kan??


aku nak tag orang lain pulak
laki aku (layan jugak tak kira..)
ojie (pemalas sgt nak update!!)
ida (mak buyung lagi malas nak update)
kay (ko tak pernah lagi kena tag kan?)
jubed ( ha..ko kan rajin update)
last sekali .. lina (yg dah pernah di tag tapi tak buat2..hehe

Akhir nyer dapat jugak aku tag orang...setelah asik ditag berkali2 oleh mama Adee tuh.. ehe


Wednesday, 4-Jul-2007 09:00 Email | Share | | Bookmark
our baby :)

 


Ni gambar scan yang pertama which was done in mid-June, baru nak taruk kat sini. Masa scan tu nampak tangan dia gerak-gerak, macam malu pulak parents dia tgk dia for the first time excited gila lah kami ehehehe. Alhamdulillah dr. cakap takyah risau sebab baby sehat. Balik dari klinik dok senyum tak habih habih, mesti makcik2 & pakcik2 yang bawak keta sebelah kami kata kami ni short-circuit.

Tapi measurement baby takleh ukur lagi sebab masih kecik, so the exact birth date takleh determine lagi and probably the expected date yang dia bagi masa dulu mungkin ade perubahan. Mid july ni nak pi scan lagi skali, insyaALLAH dah bleh measure dan Dr. Latha (baik gilak dr. ni) cakap bleh tgk either laki ke pompuan, personally aku tak kisah laki ke pompuan sebab semua tuh rezeki dari tuhan .


Friday, 15-Jun-2007 09:15 Email | Share | | Bookmark
Homage to Naruto-kun




I'm addicted to Naruto since I managed to get the series from my cousin. The plot is simple, good versus evil, but the things I respect the most is how the come up with all the jutsus, skills, and the ideology itself is like sometimes I wonder if it's true . Although now and then you can sense the rubbish"ness" in the storyline but hey, it's a cartoon man not a documentary. Below is part of the lyrics from the Naruto's ending song which I like the most:

Everyone makes mistakes at times
It's not something embarrassing
Don't waste these scars
Keep on laughing, and it'll all be good


[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net