faiz & muai & sofi's fotopages

By: muai mohamed

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 23-May-2007 03:30 Email | Share | | Bookmark
Lawatan Sempena Tahun Melawat Malaysia 2007

Kedai pasu di Batu 6
Kunun2 vogue di Serikin :P
Satu lagi gambar kunun2 vogue
View all 10 photos...
Family kami telah datang melawat kami di Sarawak pada 16/5/07 hingga 22/5/07 sempena cuti semester adik-adik dan juga cuti pencen parents aku . Berikut adalah tempat-tempat yang sempat kami lawati sepanjang minggu. Minggu depan kami pulak yang balik semenanjung yipeeeei







Wednesday, 16-May-2007 01:28 Email | Share | | Bookmark
Tribute to Hari Guru

Hari Pertama Masuk Sekolah
Tak Pandai Membaca Mengira
Tetapi Cikgu Begitu Tabah
Mengajar Kami Sungguh-Sungguh

Bermula ABC Sampai Z
Hitung 1 sampai 10
Baru Ejaan dan Kira-Kira
Kami Belajar Dengan Lancar

Berkat Kesabaran
Guru Bijaksana
Memberi Berbagai Petunjuk
Hari Demi Hari

Kami Pun Mengerti
Pelajaran Nilainya Tinggi

Kami Ingat Setiap Masa
Jasa Guru Mendidik Bangsa

Sambutlah Ini Ucapan Kami
Terima Kasih Cikgu



Hari ni tahun ni nak masuk tahun keempat aku sambut hari guru.Tapi bezanya tahun ni aku sambut kat Sarawak.Aku ajar anak orang Sarawak.Ingat lagi masa kecik2 dulu selalu ingat nak bagi hadiah tuk cikgu aku..cikgu jamaliah,sir Jo,cikgu adnan,cikgu Azhar..ni antara cikgu sekolah rendah yang aku masih ingat lagi sampai sekarang.nak bagi hadiah tapi aku tak der duit.Maklumlah duit belanja pun ibu bagi 20 sen jer.Ehee aku ingat lagi aku curik ubat gigi kat dalam almari ibu aku ..eheh bila ubat gigi habis nak carik ganti dah takder eheheh pasal aku dah bagi hadiah kat cikgu aku.
Bila masuk sekolah menengah aku tak ingat sangat dah nama cikgu aku skang ..tak tau kenapa yang aku ingat sangat Encik Arho ..cikgu matrik aku yang paling best dalam alam.Dia ajar aku fizik.punyala aku sayang kat cikgu ..sampai nak gila aku blaja fizik dengan harapan aku boleh bagi hadiah A kat dia. Berjaya aku akhirnya ..bangga gila la..sebab masa SPM fizik makan pun tak lalu..aku selalu harap aku dapat jadik cam cikgu Arho..
Setiap tahun bila anak murid aku sibuk2 nak bagi hadiah aku selalu akan cakap ..the best gift that u can give to me..is to behave and to be a good people when u grow up.That is the real present. It sounds poyo ekekek tapi aku tahu semua naluri cikgu cikgi kat luar sana suma sama cam aku..

Untuk suma member aku yang jadik cikgu.apalah sangat profession perguruan..tapi bila pk balik2 at least we are able to change small thing..to educate and shape our students to be good people when they grow up..harap2 begitulah hendaknya..


SELAMAT HARI GURU to..

piah,chan,lina,ojie,jubed,linda,shasha,ida,umi, asma,claudine,chua,henry..dan semua cikgu kat luar sana,,,

Selamat bahagia sentiasa memegang amanah Allah (untuk yang muslim)sebagai guru ...


Monday, 2-Apr-2007 07:33 Email | Share | | Bookmark
Kem Permai, Damai Beach

Carik mana kami :)
:) me and my lovely wife
Main ayerrr
View all 5 photos...
Ikut student pi buat Kem Pemantapan Diri di Kem Permai sambil tu honeymoon skali ehehe




Akukan menjadi malam2mu..kan menjadi mimpi2mu dan
selimuti hatimu,yang beku..
Akukan bisa menjadi bintangmu..kan selalu menyinari hari2mu,yang bisa menghapus
rasa rindu..
Akukan bisa menjadi embun pagi,yang menyejukkan jiwa,yang membasuh hatimu yang
layu...



Sejak dengar budak2 perform lagu dewa-selimut hati ni aku rasa suka pulak dengar rindu kat orang2 semenanjung yang dekat dihati



Friday, 23-Mar-2007 02:36 Email | Share | | Bookmark
Mari Jenjalan di Sarawak

On the way ke Serikin (ala2 Padang Besar)
Periuk Kera..bikin hiasan pun canteklaa..abis lalat kat rumah :)
Kem Permai, Damai Beach
View all 5 photos...
Gambar ni masa cuti skolah bebaru ni tapi baru nak upload


Wednesday, 21-Mar-2007 05:56 Email | Share | | Bookmark
Our new house in Samariang, Kuching

 
 
Rumah kecik aje...sewa ehehe bukan rumah sendiri...bleh la tuh baru nak mula hidup kan janet kan kan kan


[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net